Consiliul Județean Vaslui                                                                           Clubul de Șah GAMBIT Huși

 

 

 

Proiect ,, Șahul – sport și educație pentru copiii din judetul Vaslui ”

Duminică 10.07.2022 Clubul de Șah GAMBIT  Huși a organizat în Sala Polivalentă din loc. Stănilești Turneul de Șah “Cupa Stănilești”. Turneul face parte din activitățile cuprinse în proiectul ,, Șahul – sport și educație pentru copiii din  judetul Vaslui”, finanțat prin Programul județean pentru finanțarea nerambursabilă a activităților non-profit de interes local pentru anul 2022, domeniul ”Sport”.

Au participat un număr de 90 copii din județul Vaslui. Turneul s-a defășurat în sistem elvețian pe 5 categorii (copii sub 10 ani, sub 12 ani, sub 14 ani, sub 18 ani și Fete) pe parcursul a 7 runde. Câștigătorii la fiecare categorie au fost premiați cu materiale sportive (ceasuri șah, cupe,  medalii) și toți copiii au primit băuturi răcoritoare, pizza și dulciuri.  Proiectul se aadresează în principal copiilor din județul Vaslui care doresc să învete  „sportul minții”, să participe la turnee mari organizate în județul Vaslui și să caștige competiții. În cadrul acestui proiect avem și activități pentru adulți și seniorii din județul Vaslui – competiții de șah cu premii speciale pentru categoria veterani sau feminin. Activitățile sunt cu intrare liberă, fără taxe de participare și sunt bineveniți toți cei interesați de activitățile noastre, de sportul minții. Totodată au fost legitimați la Federația Română de Șah în cadrul Clubului de Șah GAMBIT Huși un număr de 35 copii din mun. Huși și satele limitrofe.

“Abilitățile dezvoltate în jocul de șah ajută adulții să-și îmbunătățească calitatea deciziilor în viața de zi cu zi, să dezvolte planuri și strategii și să respecte reguli. Educarea copiilor prin șah va avea rezultate pe termen lung în dezvoltarea inteligenței, în îmbunătățirea încrederii în forțele proprii, în creșterea ratei de absolvire a examenelor și în dezvoltarea spiritului civic.“ – manager proiect Ursan Cornel Marius

Pentru mai multe informaţii privind proiectul puteți contacta: Coordonator proiect: Ursan Cornel Marius, tel.0767802543, email: cornelmariusursan@yahoo.com sau pagina de Facebook a clubului “https://www.facebook.com/Clubsahgambithusi“.

 

 

Proiect co-finanțat de Consiliul Județean Vaslui.”