Proiect ,, Șah – sportul minții pentru toți copiii din judetul Vaslui ”
În perioada 10 – 12.09.2021 Clubul de Șah GAMBIT Huși a organizat în Sala de conferințe din satul de vacanță a comunei.

Turneul de Șah “Cupa GAMBIT Husi”. Turneul face parte din activitățile cuprinse în proiectul ,, Șah – sportul minții pentru toți copiii din judetul Vaslui”, finanțat prin Programul județean pentru finanțarea nerambursabilă a activităților non-profit de interes local pentru anul 2021, domeniul ”Sport”.
Au participat un număr de 81 sportivi, copii 🧒 dar și seniori 👨 cu experiență, legitimati la cluburi din Vaslui, Barlad, Iasi, Bucuresti, Piatra Neamt dar si din Republica Moldova. Turneul s-a defășurat în sistem elvețian fiind premiati primii 3 sportivi la 10 categorii de varsta si punctaj ELO. Câștigătorii la fiecare categorie au fost premiați cu materiale sportive necesare pentru a continua să practice sportul minții (ceasuri șah, cupe și medalii) 🏆🥇 dar si cu importante sume de bani 💸. Toți copiii au primit băuturi răcoritoare 🍹, dulciuri 🍬 , apă și au servit o masă 🍖♨️🔥🥩🥓🍳 din partea organizatorilor fiind încăntați de condițiile de joc, cazare și organizare. Proiectul vine în sprijinul tuturor copiilor din județul Vaslui care doresc să învete „sportul minții”- șahul, să participe la turnee și să caștige competiții. Este un proiect frumos destinat în special copiilor din județul Vaslui și de care vor beneficia un număr de aproximativ 200 🧒🧒🧒 copii.
Pentru mai multe informaţii privind proiectul puteți contacta: Coordonator proiect: Ursan Cornel Marius, tel.0767802543, email: cornelmariusursan@yahoo.com
” Proiect co-finanțat de Consiliul Județean Vaslui