Asociația “Clubul Sportiv GAMBIT” Huși desfășoară proiectul ♔♚♖♜♘♞ ,,SAH = educatie, socializare, solidaritate pentru copiii din Arsura, judetul Vaslui”, proiect care oferă lecții de șah 🧒 copiilor din comuna Arsura, județul Vaslui, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Activitățile se vor desfășura în perioada 01.05-31.12.2021, în comuna Arsura, județul Vaslui. Proiectul se adresează în special copiilor 🧒 din zona rurală a județului Vaslui care doresc să învețe „sportul minții”- șahul ♔♚♖♜♘♞, să participe la turnee și să câștige competiții 🏆🥇 . Prin acest proiect un număr de 20 copii vor avea materialele necesare pentru a învăța șah, pentru a participa la competiții; un număr de peste 70 copii din mediul rural vor participa la o competiție mai mare organizată în satul Arsura. Totodată Școala gimnazială din localitate N.Gh.Lupu va fi dotată cu materiale necesare și manuale pentru predarea șahului elevilor cls. 0-VIII. VĂ AȘTEPTĂM DRAGI COPII la cursuri și competiții să învățăm și să ne bucurăm împreună!
“Prin acest proiect ne dorim să atragem tot mai mulți copii din mediul rural a județului Vaslui către sportul minții, către efectuarea activităților sportive într-un mod organizat mai ales în această perioadă când copiii nu au posibilitatea participării la activități sportive și la competiții.” – Ursan Cornel Marius, coordonator de proiect.
“Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară detinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.”
Pentru mai multe informaţii privind proiectul puteți contacta coordonatorul de proiect: Ursan Cornel Marius, tel.0767802543, email: cornelmariusursan@yahoo.com.