În perioada 21 – 23.05.2021 Asociația “Clubul de Șah GAMBIT” Huși a organizat turneul de șah pentru copii și juniori “Cupa START ONG Râșești “ la sediul căminului cultural din sat Rășești, comuna Drânceni, județul Vaslui. Turneul este activitate în cadrul proiectului ,, START ONG, Șah pentru copiii din satele județului Vaslui”, proiect care oferă lecții de șah copiilor din mediul rural, județul Vaslui, finanțat prin programul START ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Turneul a fost organizat pe categorii de vârstă, fete și băieți în conformitate cu procedurile anti-covid în vigoare, pentru protecția tuturor participanților. Spre marea noastră bucurie au participat foarte mulți copii, 105 copii, din mediul rural, județele Vaslui, Iași și Neamț. La finalul competiției copiii s-au bucurat de premiile oferite: diplome, cupe și medalii, materiale necesare pentru a studia și practica sportul minții (seturi șah, ceasuri șah, manuale), echipament sportiv (tricouri, trening etc.). Toți copiii au primit băuturi răcoritoare și delicioase pizza. Am dovedit din nou că avem copii foarte buni în mun. Huși și în satele din județul Vaslui, copii speciali, bine pregătiți, ambițioși și dornici să arate că se poate face performanță și în micile orașe și sate din Romănia. Cu pasiune, ambiție, mult suflet și cu programe frumoase precum Start ONG, cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow demonstrăm că se poate și realizăm lucruri frumoase pentru a pune în valoare resursa noastră cea mai de preț “COPIII”. Implicarea face diferența!!! Mulțumim dragi copii, părinți, antrenori și invitați pentru participare, efort și susținere.
Mulțumim Start ONG pentru acest program foarte util;
Mulțumim Kaufland Romania pentru lansarea acestui program și susținerea oferită;
Mulțumim Act for Tomorrow pentru implementarea programului și echipa voastră minunată care ne sprijină.
“Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară detinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.”