Asociația “Clubul Sportiv GAMBIT” Huși desfășoară proiectul ,, START ONG, Șah pentru copiii din satele județului Vaslui”, proiect care oferă lecții de șah copiilor ♔♚♛♕🧒 din două localități din județul Vaslui, finanțat prin programul START ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Activitățile se vor desfășura în perioada 01.05-31.12.2021, în satele Stănilești, Răsești din județul Vaslui și în județul Suceava. Proiectul se adresează în special copiilor din zona rurală a județului Vaslui care doresc să învețe „sportul minții”- șahul, să participe la turnee și să câștige competiții 🏆🥇 . Prin acest proiect un număr de peste 50 copii 🧒🧒🧒 vor avea materialele necesare pentru a învăța șah, pentru a participa la competiții; un număr de peste 100 copii din mediul rural vor participa la o competiție mai mare organizată în satul Râșești. iar 15 copii vor face performanță 🎓 beneficiind de lecții de șah susținute de către un Maestru Național 👨‍🏫. Totodată un număr de 20 copii din județul Vaslui vor participa la un turneu de șah de nivel județean, în județul Suceava, timp de 3 zile unde vor vizita diverse obiective turistice ⛰️ . VĂ AȘTEPTĂM DRAGI COPII ÎN NUMĂR CÂT MAI MARE ALĂTURI DE NOI, SĂ NE BUCURĂM ÎMPREUNĂ!
“Prin acest proiect ne dorim să atragem tot mai mulți copii din mediul rural a județului Vaslui către sportul minții, către efectuarea activităților sportive într-un mod organizat mai ales în această perioadă când copiii nu au posibilitatea participării la activități sportive și la competiții. Astfel vom organiza lecții gratuite de șah începând cu luna mai în satele Stănilești și Răsești, vom organiza un turneu mare în loc. Râșești și Stănilești, ne vom deplasa într-o excursie în județul Suceava unde vom vizita o mulțime de obiective turistice – istorice, dar și vom participa la un turneu de șah alături de alți copii” – Ursan Cornel Marius, coordonator de proiect.
“Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară detinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.”
Pentru mai multe informaţii privind proiectul puteți contacta coordonatorul de proiect: Ursan Cornel Marius, tel.0767802543, email: cornelmariusursan@yahoo.com.